Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

14.05.11 г.

Какво може да се разбере от списъка за пазаруване


 Една жена влиза в супермаркета и купува:

* 1 четка за зъби
* 1 туба паста за зъби
* 1 хляб
* 1 литър мляко
* 1 единична порция овесени ядки
* 1 единична порция замразена вечеря
* 1 малко пликче с разтворима супа
* 1 пакетче 3 в 1

Човекът на касата я изгледал казал:
"Не сте омъжена, нали?"
Жената се усмихва сладко и отговаря:
"Как разбрахте?"
Той отговаря:
"Защото сте грозна."



/Познахте ли Камила Паркър?/

12.05.11 г.

Всеки политик трябва да прочете това!


 Докато вървяла по улицата един ден жена-държавен глава била трагично ударена от камион и умряла. Нейната душа пристигнала на небето и била посрещната от "Св. Петър" на входа.

"Добре дошли в Рая", казва св. Петър. "Изглежда преди да ви настаним трябва да оправим един проблем. Вярвам разбирате, че Ние рядко виждаме тук висш служител в тази част на небето, така че не сме сигурни какво да правим с вас."

"Няма проблем, просто ме пусни", казва дамата с държавнически тон.

"Е, бих искал, но имам поръчки от по-нагоре. Това, което ще направя е да ви изпратя да прекарате по един ден в Ада и един в Рая. След това можете да изберете къде да прекарате вечността".

"Наистина ли? Но аз съм достатъчно умна. Искам да бъда в Рая", казва дамата-държавен глава.

"Съжалявам, но Ние си имаме правила." С тези думи, св. Петър я ескортирал до асансьора и тя заслизала надоолу, надоолу, надоолу в Ада. Вратите се отварят и тя се озовава в средата на зелено игрище за голф. В далечината като в клубен салон са всичките й приятели и други политици, които са работили с нея, всички са много щастливи и са облечени с вечерни рокли и фракове. Те тичат да се поздравят нея, прегръщат я и си спомнят за добрите времена, докато вкупом забогатявали за сметка на народа. Те поиграли приятелски голфа мач и след това обядвали с омари и хайвер. Дяволът, който наистина е много дружелюбен човек, танцувал с тях и разказвал вицове.

Те са си избрали такъв добър път си мислела дамат, но денят отминал преди тя да се осъзнае, и станало време да си отива. Всички я запрегръщали на изпращане. Качила се в асансьора се заиздигала. Асансьорът върви нагоре, нагоре, нагоре и вратата му се отваря горе на небето, където Свети Петър я чака.

"Сега е време да посетя рая." Нови 24 часа преминали в срещи с държавни глави. Те се движели от облак до облак, свирели на арфа и пеели. Те имат достатъчно време, но докато се усети изминали тези 24 часа и тя се върнала пак при Св. Петър.

"Ами вие прекархате по един ден в Ада и Рая. Сега изберете къде да прекарате вечността".

Тя помислила за минута, и отговорила: "Ами аз искам да кажа, че в Рая е прекрасно, но си мисля, че ще бъде по-добре да ида в Ада."



Тогава Свети Петър я изпратил до асансьора и тя заслизала надоолу, надоолу, надоолу в Ада. Но когато вратите на асансьора се отворили тя попаднала насред безплодна земя, покрити с отпадъци и смет. Сега тя видяла, че всичките й приятели облечени в дрипи събирали боклук и го пълнели в огромни черни торби. Дяволът дошъл при нея и сложил ръката си на врата й.

"Не разбирам", простенала на държавния глава. "Вчера бях тук. Там бе голф игрището и клуба, където ядохме омари и черен хайвер и танцувахме и се забавлявахме. Сега всичко е пустош, пълно е с боклук и приятелите ми изглеждат толкова нещастни."

Дяволът я погледнал, усмихнал се и казал: "Вчера имахме предизборна кампания. И всички се усмихваха като на предизборна кампания. Но днес вие гласувахте за Нас! Затова сте тук!!!"

Топ 10 Философски въпроси на всички времена ... С отговори!


10. Как да разбера, че нещо наистина съществува?
>    Ритни го яко и ще разбереш.
 
9. Каква е същността на човека?
>   Неразбирането на противоположния пол.
 
8. Ако едно дърво падне в гората, и няма кой да го чуе, че има ли звук?
>    Не и ако падне върху куп възглавници.
 
7. Как да знам, че не съм просто мозък в буркан, поставен до компютърна симулация на живота?
 >   Погледни се в огледалото. Ако виждаш нещо сиво, подобно на гъба, като в стъклен съд, ти ще да си.
 
6. Може ли ума да съществува отделно от тялото ни?
>    Ако можеше, щяхме да изпращаме умовете си на училище а ние да си доспиваме всяка сутрин.
 
5. Има ли Бог?
>   Един милиард хиндуисти не може да мислят грешно.

4. Каква е природата на знанието?
>   Все още се опитвам да разбера естеството на *колежа*.

3. Какъв е смисълът на живота?
>   Всички доказателства до този момент показват, че е шоколад.

2. Защо е нужно да се учи философия?
>   Така ще сте по-уважаван, отколкото с театрална степен, но все пак трябва да пиете много кафета.

1. Бил ли е Кант на ти с наркотиците?
>   Най-вероятно.

9.05.11 г.

Енергийните вампири





Те не се страхуват от слънцето, не хапят и обичат чесън, но при все това са си вампири। След разговора с тях, а понякога дори само след кратко пребиваване в едно помещение, силите внезапно ни напускат, чувстваме се опустошени или разтревожени. Сигурно вече е ясно, кое е общото между тези наглед обикновени хора и живите мъртви от народните сказания – паразитният начин на живот. Едните смучат кръв, а другите психичната енергия, но последствията за нас могат да се окажат еднакво тежки.




Къде има вероятност да ги срещнем?

В препълнени влакове и автобуси, по митинги, на опашки и изобщо навсякъде, където има струпваме на хора и съответно напрежение। Подобно на митологичният си събрат, който надушва кръв, така и енергийният вампир знае, че по тези места може да се наслади на любимите си лакомства – споровете и конфликтите. Със злобна забележка, агресивно поведение или липса на възпитание той предизвиква негативна енергия в околните, улавя я и я акумулира.

Най-лошият вариант е, ако ни се налага ежедневно да общуваме с енергиен вампир на работа или у дома. Тези хора се стремят към началнически постове, където могат да смучат от подчинените си на воля. Те постоянно ги критикуват, унижават, заплашват ги с уволнение. След всяка конфронтация шефът ходи все по-свеж и румен, а неговите жертви започват масово да имат проблеми със здравето. Имунитетът им отслабва, появяват се хронични болежки, чувстват се депресирани и постоянно изтощени.


Как да ги разпознаем?

Енергийните вампири биват два типа. Едните правят впечатление с агресията, жестокостта и егоизма си. Те действат уверено и нагло, без да зачитат чувствата на другите. Ако жертвата не реагира дори са способни да я ударят, за да получат необходимата им доза енергия.

Вторият тип вампири са много по-трудни за разпознаване. Те не вдигат скандали, не влизат в разпри, дори изглеждат беззащитни и спокойни, но имат друг метод за изсмукване на жертвата – вечното хленчене. Всеки човек понякога има нужда от съчувствието на околните, но пасивният енергиен вампир постоянно занимава околните с проблемите си, като в същото време ни най-малко да се интересува от техните. Затова внимателно се отнасяйте към приятелите и съседите, които постоянно ви идват на гости, но без да ви канят. В последно време се забелязва нов подвид на тази група – телефонните вампири. Те могат с часове да ви разказват за душевните си терзания (винаги негативни) без ни най-малко да се интересуват, дали ви се слуша, дали ви откъсват от някаква работа или ви будят.








Как да се защитим?

Ако в своето обкръжение имате вампир, най-добре е да избягвате всякакви контакти с него. Разбира се, това не винаги е възможно, например ако става дума за вашия шеф. В такъв случай най-важното е да запазите спокойствие. Всичките нападки на агресивния вампир целят само едно – да ви изкарат от равновесие. Докато мислите за него със злоба, раздразнение или гняв, той ще черпи енергия от вас.

И така, негова цел е да провокира конфликт или спор, вашата задача – да се усмихнете и да не се поддавате на провокацията. Това е болезнено изживяване за енергийния вампир, защото отровата му не може да проникне през стабилното ви биополе и се отразява обратно към него. В този момент на пасивният вампир най-вероятно ще му прилошее, а агресивният ще изпадне в бяс. Но вие трябва да останете все пак спокойни, а след това веднага се захванете с нещо приятно. Водата има свойството да отнема негативната енергия, затова при първа възможна вземете душ или изпийте чаша чай на бавни глътки.

Мислено се обградете в сребриста сфера, и наум кажете "В името на Господ - престани!" - това са препоръките на Петър Димков (вечна му памет!)











Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало