Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

9.05.11 г.

Енергийните вампири





Те не се страхуват от слънцето, не хапят и обичат чесън, но при все това са си вампири। След разговора с тях, а понякога дори само след кратко пребиваване в едно помещение, силите внезапно ни напускат, чувстваме се опустошени или разтревожени. Сигурно вече е ясно, кое е общото между тези наглед обикновени хора и живите мъртви от народните сказания – паразитният начин на живот. Едните смучат кръв, а другите психичната енергия, но последствията за нас могат да се окажат еднакво тежки.




Къде има вероятност да ги срещнем?

В препълнени влакове и автобуси, по митинги, на опашки и изобщо навсякъде, където има струпваме на хора и съответно напрежение। Подобно на митологичният си събрат, който надушва кръв, така и енергийният вампир знае, че по тези места може да се наслади на любимите си лакомства – споровете и конфликтите. Със злобна забележка, агресивно поведение или липса на възпитание той предизвиква негативна енергия в околните, улавя я и я акумулира.

Най-лошият вариант е, ако ни се налага ежедневно да общуваме с енергиен вампир на работа или у дома. Тези хора се стремят към началнически постове, където могат да смучат от подчинените си на воля. Те постоянно ги критикуват, унижават, заплашват ги с уволнение. След всяка конфронтация шефът ходи все по-свеж и румен, а неговите жертви започват масово да имат проблеми със здравето. Имунитетът им отслабва, появяват се хронични болежки, чувстват се депресирани и постоянно изтощени.


Как да ги разпознаем?

Енергийните вампири биват два типа. Едните правят впечатление с агресията, жестокостта и егоизма си. Те действат уверено и нагло, без да зачитат чувствата на другите. Ако жертвата не реагира дори са способни да я ударят, за да получат необходимата им доза енергия.

Вторият тип вампири са много по-трудни за разпознаване. Те не вдигат скандали, не влизат в разпри, дори изглеждат беззащитни и спокойни, но имат друг метод за изсмукване на жертвата – вечното хленчене. Всеки човек понякога има нужда от съчувствието на околните, но пасивният енергиен вампир постоянно занимава околните с проблемите си, като в същото време ни най-малко да се интересува от техните. Затова внимателно се отнасяйте към приятелите и съседите, които постоянно ви идват на гости, но без да ви канят. В последно време се забелязва нов подвид на тази група – телефонните вампири. Те могат с часове да ви разказват за душевните си терзания (винаги негативни) без ни най-малко да се интересуват, дали ви се слуша, дали ви откъсват от някаква работа или ви будят.








Как да се защитим?

Ако в своето обкръжение имате вампир, най-добре е да избягвате всякакви контакти с него. Разбира се, това не винаги е възможно, например ако става дума за вашия шеф. В такъв случай най-важното е да запазите спокойствие. Всичките нападки на агресивния вампир целят само едно – да ви изкарат от равновесие. Докато мислите за него със злоба, раздразнение или гняв, той ще черпи енергия от вас.

И така, негова цел е да провокира конфликт или спор, вашата задача – да се усмихнете и да не се поддавате на провокацията. Това е болезнено изживяване за енергийния вампир, защото отровата му не може да проникне през стабилното ви биополе и се отразява обратно към него. В този момент на пасивният вампир най-вероятно ще му прилошее, а агресивният ще изпадне в бяс. Но вие трябва да останете все пак спокойни, а след това веднага се захванете с нещо приятно. Водата има свойството да отнема негативната енергия, затова при първа възможна вземете душ или изпийте чаша чай на бавни глътки.

Мислено се обградете в сребриста сфера, и наум кажете "В името на Господ - престани!" - това са препоръките на Петър Димков (вечна му памет!)











Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало