Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

12.05.11 г.

Всеки политик трябва да прочете това!


 Докато вървяла по улицата един ден жена-държавен глава била трагично ударена от камион и умряла. Нейната душа пристигнала на небето и била посрещната от "Св. Петър" на входа.

"Добре дошли в Рая", казва св. Петър. "Изглежда преди да ви настаним трябва да оправим един проблем. Вярвам разбирате, че Ние рядко виждаме тук висш служител в тази част на небето, така че не сме сигурни какво да правим с вас."

"Няма проблем, просто ме пусни", казва дамата с държавнически тон.

"Е, бих искал, но имам поръчки от по-нагоре. Това, което ще направя е да ви изпратя да прекарате по един ден в Ада и един в Рая. След това можете да изберете къде да прекарате вечността".

"Наистина ли? Но аз съм достатъчно умна. Искам да бъда в Рая", казва дамата-държавен глава.

"Съжалявам, но Ние си имаме правила." С тези думи, св. Петър я ескортирал до асансьора и тя заслизала надоолу, надоолу, надоолу в Ада. Вратите се отварят и тя се озовава в средата на зелено игрище за голф. В далечината като в клубен салон са всичките й приятели и други политици, които са работили с нея, всички са много щастливи и са облечени с вечерни рокли и фракове. Те тичат да се поздравят нея, прегръщат я и си спомнят за добрите времена, докато вкупом забогатявали за сметка на народа. Те поиграли приятелски голфа мач и след това обядвали с омари и хайвер. Дяволът, който наистина е много дружелюбен човек, танцувал с тях и разказвал вицове.

Те са си избрали такъв добър път си мислела дамат, но денят отминал преди тя да се осъзнае, и станало време да си отива. Всички я запрегръщали на изпращане. Качила се в асансьора се заиздигала. Асансьорът върви нагоре, нагоре, нагоре и вратата му се отваря горе на небето, където Свети Петър я чака.

"Сега е време да посетя рая." Нови 24 часа преминали в срещи с държавни глави. Те се движели от облак до облак, свирели на арфа и пеели. Те имат достатъчно време, но докато се усети изминали тези 24 часа и тя се върнала пак при Св. Петър.

"Ами вие прекархате по един ден в Ада и Рая. Сега изберете къде да прекарате вечността".

Тя помислила за минута, и отговорила: "Ами аз искам да кажа, че в Рая е прекрасно, но си мисля, че ще бъде по-добре да ида в Ада."



Тогава Свети Петър я изпратил до асансьора и тя заслизала надоолу, надоолу, надоолу в Ада. Но когато вратите на асансьора се отворили тя попаднала насред безплодна земя, покрити с отпадъци и смет. Сега тя видяла, че всичките й приятели облечени в дрипи събирали боклук и го пълнели в огромни черни торби. Дяволът дошъл при нея и сложил ръката си на врата й.

"Не разбирам", простенала на държавния глава. "Вчера бях тук. Там бе голф игрището и клуба, където ядохме омари и черен хайвер и танцувахме и се забавлявахме. Сега всичко е пустош, пълно е с боклук и приятелите ми изглеждат толкова нещастни."

Дяволът я погледнал, усмихнал се и казал: "Вчера имахме предизборна кампания. И всички се усмихваха като на предизборна кампания. Но днес вие гласувахте за Нас! Затова сте тук!!!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало