Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

12.04.11 г.

Петте основни женски недостатъка


№ 1
Жените не знаят какво искат. Никога. В нито един момент. Нито в дреболиите /червената ли рокля да взема или онази, дето е намалена/,  нито в глобалните въпроси /дали да се омъжа за Иван и през август ли да си взема отпуската/.
Жените не се ориентират в своите тайни желания. Защото в съзнанието им съществува непреодолим разрив между външния блясък и това, което в действителност им трябва.

№ 2
Жените си мислят, че знаят какво искат. Те искат щастие. Но попиташ ли: ”А какво според теб е щастието?”,  моментално почват да мънкат. „Е, как – ще каже тя – ами ето... мъж...пари... красота...”  Да, но мъжът – това не са само серенади под луната, но и мръсни ризи, манджи и футбол.
Парите пък са нещо, което никога не достига.
А красотата – тя винаги е повече у другите. И когато жената получи един или повече от ингредиентите на своето въображаемо щастие, тя се чувства излъгана.
Защото някак си не е точно така и някак си не е точно това.

№3
Жените са внушаеми. При правилен подход можете да я накарате да мисли каквото си пожелаете. И тя абсолютно искрено ще вярва в това. После опитайте да и внушите точно обратното – и тя отново ще вярва в него по същия искрен начин.
С други думи – жените нямат свое собствено мнение и свои собствени принципи. А безпринципния човек е опасен спътник, независимо от всички предимства, които си мислим, че това положение ни дава.

№ 4
Жените се възприемат като привилегировани. И се опитват да седят на два стола. Жената иска да има на свое разположение всички плюсове на съвременното равноправие, но едновременно с това  - рицарско отношение.
В бита това се изразява по следния начин: тя иска да получава от вас цветя, признания и неопровержими доказателства за отношението ви към нея, но не иска да ви пере чорапите и да ви прави вечеря.
И само се опитайте да и го кажете! Тя веднага ще ви обясни да каква степен сте недостоен за гордото име Истински Мъж.

№ 5
Жените са убедени в неотменяемото си право да ви променят. В съответствие със своя идеал, в съответствие със съседа, с колегата, с бившия, с баща и. Вие не спите както трябва, или не и правите комплименти както трябва, не сте обзавели къщата както трябва или неправилно я ухажвате. И не се съмнявайте – тя ще положи титанични усилия, за да унищожи вашите недостатъци.
Вие сте толкова далеч от съвършенството, че ежедневно и еженощно трябва възторжено да и благодарите, задето тя се мъчи да ви промени. И ако не разбирате това, сте най-големия дръвник и селяндур.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало