Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

5.07.11 г.

Безработният и ягодите
Един безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетни в Майкрософт.

Шефът на човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.

След изпита му казва:

- Назначен си, дай ми e-mail-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата и часът, когато да дойдеш на работа.

Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, а следователно и e-mail.

Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма e-mail, това означава че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не може да получи работата.

Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, със само 10 долара в джоба. Тогава той решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди.


 След това тръгва от врата на врата, за да продаде ягодите и така за по-малко от два часа удвоява капитала си. Така повтаря тази операция три пъти и се прибира с 60 долара в джоба.

Така, осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и така утроява и учетворява парите си всеки ден.

Малко след това си купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия на камиони за доставки.
Минават 5 години...
Човекът вече е собственика на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.

Тогава той се замисля за бъдещето на семейството си и решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-mail му, за да му изпрати офертата.

Тогава човекът му казва, че няма e-mail!

- Интересно, казва му застрахователят, нямате e-mail, а сте успял да построите тази империя, представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте e-mail.

Човекът се замисля и отговаря:

- Щях да чистя тоалетните в Microsoft.
Поука 1 от историята:
   Internet не може да оправи живота Ви.Поука 2 от историята:
   Даже и да нямаш e-mail, ако работиш много, можеш да станеш милионер.Поука 3 от историята:
   Получиш ли това съобщение по e-mail (интернет), значи е по-вероятно да станеш чистач на тоалетни, отколкото милионер!Все пак, приятен ден!

Не отговаряй на това съобщение... 

А аз отивам да продавам ягоди !!!

www.tensionnot.comНяма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало