Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

10.06.11 г.

Из речника на Хари Потър
Котка от марципан
- незаменим помощник при изгубване на собствени вещи - като разхвърляни играчки например.

Подскачащо мхрупче
- голям лакомник за детски моливи и гумички. Не може да минава през затворени врати и да яде подредени моливи и гумички.

Магическа дървесна жаба
- зелена, мека и нежна, много обича портокалов сок и е в състояние да заглади всеки конфликт.

Жадна муха
- ненаситна пиячка на портокалов сок. Внимавайте - може спокойно да преминава през стените на хладилника. Дори и вътре да не свети!!

Забраван охлюв
- много добър приятел на всички деца, които си губят нещата. Намира ги, но много по-бавно отколкото самите деца. Викайте го на помощ само ако имате някоя друга спешна работа.

Летящо мхрупче
- същото като подскачащото мхрупче, само че живее по клоните на железните дървета. И може да влиза през отворени прозорци. И то като подскачащото мхрупче не може да яде подредени моливи и гумички.

Невръстен змей
- самотен малък змей, броди по улиците и трака с люспите си. Обича да разказва страшни приказки, ама толкова страшни, че всички бягат. Трябва да се храни редовно, защото ако не го храниш, се смалява. Порастне ли, може да прелети морета и океани.

Огнено цвете
- крие се в кибритени кутии, запалки и печки. Може да топли, но и хапе непослушните деца, които го пипат.

Портокалов рицар
- рицар с броня от портокалови кори. Пазител на сънищата на добрите деца. Винаги склонен да услужи с чаша портокалов сок. Непобедим и отзивчив, ако детето не е лъгало през деня.

Птичка-щит
- помощник в борбата с летящи мхрупчета, но много бързо се уморява.

Храст на желанията
- наглед съвсем обикновен храст, който изпълнява всякакви желания. Трябва редовно да се полива с "благодаря", "моля" и "извинете". Разхожда се свободно из приказките и не се среща често.

Шоколадово кученце
- кученце от шоколад, пристига веднага при повикване и в него се намира най-нужната за момента вещ. Не е като котката от марципан, която винаги открадва по нещо.

Юначен заек
- помощник при изяждане на моркови и зеле, във всякакви количества.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало