Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

20.06.11 г.

Бог като програмист



Важни богословски въпроси, на които ни бе отговорено, когато разбрахме че Бог е програмист по професия....



Q:      Бог наистина ли създаде света за седем дни?

A:      Той направи това в рамките на шест дни и нощи, като живя в стрес и бонбони купени от барчето. На седмия ден той си отиде у дома и установи, че приятелката му го е напуснала.


Q:      Може ли Бог да контролира всичко, което се случва в живота ми?

A:      Да, Благодаря за въпроса! Той би могъл, ако разбира се използва дебъгера, но това е толкова досадно - да се тъпче през всички тези променливи.


Q:     Защо Бог позволява злото да се случи?

A:     Бог е елиминирал злото в една от по-ранните версии, но зловредни вируси са променили кода.


Q:     Може ли Бог да знае всичко?

A:     Бог обича да знае всичко и мисли така, но Той често е изумен,  виждайки какво става в ядрото на операционната система.



Q:     Какви са причините Бог да се намесва в земните дела?

A:     Да, Благодаря ви за въпроса! Ако се получи критична грешка, системата автоматично изпраща съобщение до Него и Той влиза от дома си като се опитва да постави нещата в ред. В противен случай нещата могат да чакат до утре.



Q:     Как настъпи ерата на приключване с чудесата?

A:     Това е една от фазите на развитие на проекта, сега Той е във фазата на гаранционна поддръжка.


Q:     Ще има ли друга Вселена след Големия взрив?

A:     Много са хората които си рисуват разни идеи и неща, като на бяла дъска, но лично, Бог се съмнява, че някога ще се стигне до нуждата този проект да бъде изпълнен.


Q:     Кой е Сатаната?

A:     Да, Благодаря много за въпроса! Сатаната е главен икономически директор, който е взел кредити за повече правомощия, отколкото в действителност притежава, и така по-необразованите хора се страхуват от него. Бог мисли за него като дразнещ служител, но без голямо историческо значение.


Q:     Каква е ролята на грешниците?

A:     Грешници са хората, които намират нови и творчески начини да се месят в системата, която Бог е направил така дурако-устойчива. Веднага след като Бог е направил това идиотите са започнали да търсят доказателства, че Сатаната може да изгради по-добър идиот.


Q:     Къде ще отида след като умра?

A:     Благодаря за въпроса! Върху DAT лента - като бейкъпи за оф-лайн съхранение.


Q:    Ще се преродя ли?

A:    Не, освен ако няма специална нужда да ви възстановим до он-лайн достъпност. И тези, които търсят .ZIP файловете си може да се изцапат в катрана. Ако има искане за вашето прераждане, Бог вероятно ще каже, че лентата е загубена.


Q:    Аз уникален и специален ли съм във вселената?

A:    Не! Има над 10 000 основни университетски и корпоративни сайтове които работят с точни дубликати на вашата момента версия.


Q:     Каква е целта на вселената?

A:     Бог я е създал, защото Той цени елегантността и простотата. Но тогава много потребители и мениджъри поискаха Той освен всичко това да направи и други безсмислени глупости по нея, но сега всичко е по-сложно и скъпо от всякога досега.


Q:     Ако се молим на Бог, Той ще ни чуе ли?

A:     Благодаря за  този въпрос! Можете да си губите времето да му казвате какво правите и да ви чуе, или Той просто ще ви обърне гърба си и ще ви остави на спокойствие сами да си пишете кода на живота.


Q:     Каква е истинската религия?

A:     Всички религиозни системи имат своите предимства и недостатъци. Така че просто трябва да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и не позволявайте на никого да ви остави да паднете духом.


Q:     Бог ядосан ли е, че Исус е бил разпнат?

A:     Нека просто кажем, че Той няма да се занимава повече с това, дори ако той може да помогне, защото последният от дванадесетте му мениджъри и храненици се оказва убиец и предател.


Q:    Как мога да се предпазя от злото?

A:    Благодаря за въпроса!  Променяйте си паролата всеки месец и не ползвайте за нея често срещани думи или вашият телефонен номер или дата, защото могат лесно да бъдат свързани с вас, особено ако е датата на раждането ви.


Q:     Някои хора твърдят, че чуват гласа на Бога. Вярно ли е?

A:     Много по-вероятно е да получите електронна поща от Него.


Q:    Как можем да тълкуваме принцип за неопределеността на Хайзенберг?

A:     Като проява на точноста с границите на нашата човешка машина.


Q:    Какво е Арамейски?

A:    Оригинален езиков ред от висшето MACRO.


Q:    Какво означава, които староеврейски?

A:    Арамейски++


Q:   Защо не виждаме Бог по време на работа?

A:    Благодаря за въпроса! Бог работи в режим на прекъсване по ниво, за да изпълни чудесата си. Когато той иска да направи нещо, Той спира процесите, спасява нашите регистри и статус, и ни суапва навън. След това той копира Неговата воля по света. Накрая, той изпълнява една инструкция RFS (връщане от подпрограма), тогава Той ни суапва обратно, възстановява нашите регистри и статус, и отново ни компилира а после ни изпълнява. За нас, разбира се, нещата просто изглежда че се променят с магическа пръчка.





God As A Programmer


Important Theological Questions that are Answered When we understand God as essentially a Programmer....


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало