Zen Point -
Начало
За четящите -
Хиляди книги

4.05.11 г.

Как да използваме Интернет през 2025 г.
Добре дошли в интернет!

При спазване на следните прости правила, вие сте си осигурили сигурна и безопасна работа в мрежата.

Лична идентификация

Преди да свържете, се уверете, че имате лична карта от местните власти। Анонимната връзка към Интернет се счита за незаконна според Закона за ограничаване на анонимността през 2012 г., така че трябва да се гарантира свързването на вашите коментари, писма, доклади и друга информация с вашето истинско име. Картата за идентификация е много опростена: Вашият компютър (MacOS 15 или ChromeOS7 и по-горе) ще се свързва автоматично с личната ви карта, ще потвърди или отхвърли нейната автентичност, използвайки биометричните ви данни. Обръснете се, не носете тъмни очила или контактни лещи преди началото на биометричното сканиране. Не се препоръчва извършване на биометрично удостоверяване след дълга нощ на запой.

Геолокация

Интернет е разделен на около 120 региона. Това се прави, за да се гарантира достъпа в подходящо за информацията време, както и да се гарантира, че не се вижда информация, с която могат да ви безпокоят. Регионът се определя автоматично в зависимост от местоположението ви в момента на влизане в интернет и ако той съвпада с държавата, посочена в идентификационната карта, вие сте готови да започнете. Членовете на Съединените щати могат да се насладят на голям брой римейки на телевизионни предавания, които са защитени от авторско право законодателство на САЩ, като "Приятели" от 2020 г., докато потребителите от други страни могат да имат по-различни вкусове и предпочитания и да гледат други такива.

Забележка за пътуващите: ако сте планирали пътуване в чужбина, не забравяйте да попитате за геолокационна виза, за да имате достъп до Интернет в чуждата страна. Като алтернатива, може просто да облечете своя кибер костюм и да предприемете пътуване в други страни с "Google Street View 3D Touch Plus". Тъй като "Google Street View 3D Touch Plus" ще покаже само тези аспекти на живота в чужбина, които са законни там, където сте вие, ще можете безопасно и ефективно да се присъедините към внушителен брой култури по света.

Пряко свързване към интернет

Наличието на една или друга информация, до голяма степен зависи от това дали, и чрез какъв интернет сте свързани. Когато се свържете към "Интернет GoogleAppleAmazon", вие ще получите бърз достъп до огромна дигитална библиотека, много филми, както и до конкретен набор от одобрени уеб страници, създадени от независими разработчици. Когато се свържете към "Интернет DisneyWarnerBrosViacom", можете да получите достъп до другата дигитална библиотека, различен набор от филми и одобрени в трети страни уеб страници.

Докато ние не бива да препоръчваме конкретно един или друг интернет, интернет goo:// - подходящ за научни изследвания, зареждане на мозъка с развлечения и комуникация, както и dis:// - предоставящ бърз достъп до богатата си филмотека. Буферирането на "Завръщането на Super Wall-E" в 50-терабайтов филмов формат «Feel3D», отнема само 0.1 секунди и осигурява плавно възпроизвеждане и върховни усещания на зрителя.

Информация за възрастни

Ако вашата възраст определена в личната карта, е повече от 21 години (30 в някои страни), имате законно право на достъп до информация за възрастни. Информацията за възрастни включва порнография, нецензурирани дискусионни форуми, както и политически дебати, други видове религия, и творческа изява и свобода на словото като цяло. Ако все още не сте достигнали 21-годишна възраст (30 години в някои страни), можете да обсъждате политически и религиозни проблеми със семейството си, а освен това имате свободата да се изразявате творчески в собствените си домове (по начин регламентиран от местното законодателство).

Закупуване на лиценз за сърфиране в интернет

Закупуване на лиценз за сърфиране в интернет (PIM) е необходимо условие, за да се осигури в световен мащаб уеб сигурност за всички.

Преди правителствата да приемат като задължителни за всички LIS, хората често са се губили сред многото уеб сайтове, наивно кликвайки върху банера "Присъединете се към едно от числата и спечелете iPAD Ultimate Galactic Connector" и са получавали в замяна купища спам от изскачащите прозорци. За получаване на разрешение се изисква да преминете обучение в местното училище за сърфиране в Интернет, което обикновено отнема не повече от 2-5 дни. Трябва внимателно да се подготвите за теста при завършването, в който ще трябва да отговорите на прости въпроси като:

- Какво е пирамида, и дали в действителност работи тази схема?

- Как да се замени слънчевия панел на моя кибер-костюм?

- Защо не трябва да говори лошо в мрежата за своето правителство или големите фирми и личности от родната страна?

- Защо е незаконно ако използваме интернет, без лична карта?

- В коя година, Google купи Интернета и онлайн връзките?

Product-Placement

Както вероятно знаете, с помоща на Product-Placement се плащат стоките от клиповете и текстовете заменящи всички други форми на реклама. Имайте предвид - Product-Placement информацията е единственият начин за подпомагане работата на интернета, какъвто го познаваме. Без интернет продукти мрежата не може да съществува! През 2014 г. всички основни доставчици на съдържание се споразумяха за платено позициониране на продукти, и никаква друга форма на реклама, а от 2019 г., държавните служители в повече от 80 страни използват тази схема, като се позовават на различни търговски продукти в политическите си изказвания. Това е печеливша ситуация и стратегия, тъй като тя дава възможност да плащате по-малко данъци.

Технически жаргон

Понякога ще бъдете изправени пред съкращения, които са специфични за Интернет. Ако не сте свикнали този технически жаргон, водете си речник или го изтеглите на вашия Extended Brain Plug-in. Ето няколко ключови думи:

WWW - буквално «World Wide Web" - израз използван в първоначалния период на действие на интернет. От тогава израза не се използва, но все още може да бъде чут от някои по-възрастни жители по мрежата. Подобно на комунизма, той е привлекателна, но в същото време, напълно нереалистична представа.

Virus - вирус, който интернет ветераните често са наричали "компютърен вирус" е програма във вграденият в мозъка ви чип и е предназначена да стимулира бизнес нуждите ви. Ако например изведнъж почувствате силно желание да работите в супермаркет и да си купите голямо количество от определена марка полимеро-зърнени закуски, това би могло да се дължи на "компютърен вирус". Тези програми са незаконни. Стимулирането на бизнес нуждите в мозъчния чип може да се промени само с доброволното съгласие на потребителя, който трябва да бъде най-малко 6 годишен.

LOL - буквалното значение на това съкращение се губи (смята се, че съгласно Закона за клиринг мрежа, приет през 2015 г., е бил основателно изтрит от много архивни материали). Обикновено това съкращение се интерпретира като форма на смях (тя също така замества израза "GOODgle да ви благослови", като например в отговор на нечие кихане).

Спечелете пари онлайн

Има много възможности да се правят пари онлайн. Ето кратък преглед на някои от начините, по които може законно да направите долар или два:

Ако можете да си намерите работа като "интелектуален работник", ще работите по 8 часа на ден, отговаряйки на прости въпроси като например "Кой е изобразен на снимката мъж или жена?". С отговорите на тези въпроси, можете да помогнете за подобряването на алгоритмите за обработка на информация, които принадлежат на компанията Google.

При повече късмет, за да получите платена работа като "Разпространител на идеите" на компанията Google, ще посещавате различни места, ще чатите, ще оставяте коментари там, ще говорите с хората и ще влияете на възгледите им, ще говорите за това колко добър е даден продукт, идея или хора. Само правителството на САЩ има около 150 000 разпространители на идеи в мрежата.

Работа като "Редактор на информация". Всеки ден в интернет се появяват, нови безполезни статии, снимки, новини и потребителски коментари. За да получат достъп до локализираните версии на мрежата, те трябва да бъдат редактирани, за да съответстват на местните културни и правни изисквания. Работата като "Редактор на информация" изисква да бъдете наясно с тези изисквания и промяната на информацията, съответно, отпадане или преформулиране на факти, които може да предизвикат безпокойство или когнитивен дисонанс между потребителите.

Търсене на партньор

Вие сте сам и търсите надежден партньор в живота? На базата на вашите биометрични данни, доходи, населено място, и резултатите от тестването на Общата ви психологическа ориентация (GCO), посочени в лиценза ви за сърфиране в интернет, ще бъдете един от 10-100 кандидати, които живеят във вашия регион. Първоначално запознаване с всички тези хора може да изглежда като досаден начин да намерите истинската любов. Кой има достатъчно време да се срещне с десет души или повече, за които не може да се каже с увереност, че е мъж, жена или робот? Все пак, имайте предвид: истинските ви баби и дядовци не са имали тези инструменти и все пак са успявали да се влюбват.

Ако сте дошли в място с незаконно разпространявана информация

Без значение колко безопасно е в Интернет днес ще се случва да попаднете на информация, която да звучи много тревожно. Можете да бъдете шокирани от доклад за политически въпроси в чужда страна може да сте открили изображение на частично голи органи, които преди вас никой не е забелязал, може би сте изтеглили нередактиран вариант на книга, издадена преди 1990 година. Не забравяйте да разкажете за тези страници в местното бюро за Интернет регулиране, с помощта на бутона "Доклад за неподходяща информация" във вашата операционна система. Ако е необходимо, допълнителните изследвания могат да се обжалват пред вас от екип на интернет специалисти, те ще се срещне с вас в дома ви, за да проверят текущите настройки на хардуера за сърфиране в интернет и цялостната ви психическа стабилност.

По-лесно е, отколкото си мислите

Въпреки че изглежда, че информацията, която трябва да се научи, за да направите първите си стъпки в интернет, ние не искаме достъпа до Интернет да ви плаши. Използването на глобалната мрежа - това е релаксиращ, добъро и хармоничен прозес. Преди няколко десетилетия, когато интернет е измислен, това е било място на хаотични разходки. Мрежата е пълна с различни и странни гледни точки, много нарушаване на авторски права, които по същество не са локализирана информация, анонимни клеветнически кампании, неоторизиран софтуер и др. Ние сме наистина щастливи, че имаме достъп до интернет през 2025 г., а не 1995 година. Добре дошли в мрежата, и се наслаждавайте на времето!

По оригинал на английски език

Д.П.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Това ми харесва :)

  • Zen Point - Начало